Republica Moldova va avea o Agenție Națională pentru Cultul Eroilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Republica Moldova va fi creată Agenția Națională pentru Cultul Eroilor. Acest lucru este stipulat într-un proiect aprobat astăzi de Guvern.

Agenția Națională pentru Cultul Eroilor va fi o structură specializată în implementarea prevederilor Legii mormintelor și operelor comemorative de război și va fi înființată în baza Centrului de Cultură și Istorie Militară a Ministerului Apărării.

Agenția va fi creată în particular pentru organizarea manifestațiilor legate de comemorarea celor căzuți pe câmpurile de luptă, victimelor Primului Război Mondial și celui de-al Doilea Război Mondial, luptelor de pe Nistru din 1992 etc., menținerea memoriei privind evenimentele tragice legate de multiplele războaie și conflicte militare care au afectat teritoriul țării noastre.

Cheltuielile pentru efectuarea activităților specifice în acest domeniu rămân a fi acoperite, în conformitate cu practica existentă în țara noastră și în alte state europene, din contul mijloacelor proprii, mijloacelor speciale și a celor bugetare aprobate, ale proprietarilor cu orice titlu de drepturi asupra bunurilor memoriale respective.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...