Pistrinciuc: Această Foaie de parcurs este o foaie a fuduliei, fiindcă realitatea vorbește despre lucruri contrare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare este mai mult așa o foaie a fuduliei, dacă s-ar putea spune, fiindcă realitatea de la sine vorbește despre lucruri contrare. De această părere este Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte al PLDM. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Pistrinciuc a declarat că cea mai mare realizare a acestei guvernări este că măcar nu au schimbat retorica vizavi de integrarea europeană. „Dar o să ajungem să o vedem și pe asta”, afirmă liberal democratul.

„Pentru noi integrarea europeană nu înseamnă doar apeluri, Foi de parcurs, foi de fudulie, dar înseamnă, de fapt, calitatea vieții, niște instituții pe care cât de cât să poți miza, abolirea justiției selective, cât mai multă transparență în instituții – sunt foarte multe lucruri care din păcate degradează în Republica Moldova la moment”, a specificat Vadim Pistrinciuc.

Potrivit vicepreședintelui PLDM, după implementarea acestei foi de parcurs, realitatea nu se schimbă, ci se agravează.

„În perioada ianuarie-iunie anul 2016 [numărul] moldovenilor care solicită azil politic în alte țări este de circa două mii de persoane care ar fi de vreo cinci ori mai mare față de anul 2013. Asta … demonstrează că există totuși o stare de frică, o stare de panică chiar aș spune eu aproape colectivă în societatea care indică că Foaia de parcurs nu se potrivește cu realitatea din țară. Nu cred că Moldova la momentul actual și în viitorul apropiat poate redeveni „istorie de succes” prin simulări atât de profesioniste”, a conchis Pistrinciuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...