Despre aceasta atenţionează vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, care a dresat un mesaj către misiunile diplomatice acreditate la Chişinău.

„Astăzi, când Andrei Năstase se afla la o întrevedere cu reprezentanţii Delegaţiei UE în Moldova, pentru a atrege atenţia cu privire la reţinerea lui Serghei Cebotari, martorul principal în cazul exportului ilegal de anabolizante, am primit informaţii importante despre planurile coordonatorului statului capturat. De la oameni din anturajul său a devenit cunoscut faptul că, în perioada de vacanţă, împotriva lui Andrei Năstase se pregăteşte un dosar penal „cu privire la deţinerea de arme şi substanţe explozive”, „deţinere de droguri” şi „spălare a banilor”. Cel mai probabil, oamenii lui Plahotniuc deja au înfiinţat o companie offshore, despre care se a spune că îi aparţine lui Andrei Năstase. Pe conturile acestei companii vor fi transferate fonduri financiare uriaşe care „provin din miliardul furat”. Această arestare va fi o continuare logică a întregii campanii „negre” lansată împotriva Platformei DA şi a liderului acesteia, începând cu evenimentele din 24 aprilie, continuând cu arestarea protestatarilor şi a linşajului informaţional în stilul Goebbels”, a declarat Alexandru Slusari.

„Astfel, în urma arestării, din cursa prezidenţială va fi exclus un lider al mişcării protestatare al cărui rating, în ciuda informaţiilor murdare, este în creştere. Aş dori, de asemenea, să reamintesc faptul că în ultimul său interviu, Renato Usatîi a vorbit despre întâlnirea sa cu Plahotniuc, în cadrul căreia acesta l-a informat că va termina la toamnă cu Năstase”, a adăugat Slusari. 

„Răfuiala cu liderul forţei de opoziţie ar însemna instaurarea finală în acest stat din Europa de Est a unei dictaturi brutale”, a conchis vicepreşedintele Platformei DA.