Soția lui Platon i-a scris lui Poroșenko: „Vlad Plahotniuc se răzbună pe soțul meu”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Soția omului de afaceri Veaceslav Platon, reținut la 25 iulie la Kiev, după ce autoritățile de la Chișinău l-au dat în căutare internațională, și arestat pentru 40 de zile, i-a trimis o scrisoare președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, în care cere protecție împotriva persecutării soțului său.

Aceasta scrie în scrisoare că, acțiunile autorităților de la Chișinău împotriva lui Platon sunt orghestrate de fostul său partener de afaceri prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

„Eu, cetățeanca Ucrainei, Eugenia Tulcevska, mă adresez către dvs. cu o solicitare de protecție împotriva persecutării soțului meu, tatălui copilului meu Veaceslav Kobalev (Platon, după numele tatălui) din partea autorităților Republicii Moldova”, se spune în scrisoare.

„Această hărțuire a avut loc în ciuda faptului că soțul meu este cetățean al Ucrainei. Și în conformitate cu Constituția țării noastre, un cetățean al Ucrainei nu poate fi extrădat în străinătate. Din câte știu eu, la această persecuție fără precedent este implicat fostul său partener de afaceri, politicianul moldovean Vlad Plahotniuc”, se arată în scrisoarea soției lui Platon.

Eugenia Tulcevska scrie că astăzi, în Republica Moldova, sunt călcate în picioare toate valorile democratice și drepturile omului, datorită lui Plahotniuc, căruia presa i-a dat calificatuvul de „stăpânul din umbra al Moldovei”.

„Acest om, care în calitate de Credo și-a ales cinismul maxim și cruzimea împotriva antreprenorilor și politicienilor încăpăținați, a preluat controlul asupra țării vecine. Astăzi, în Republica Moldova, sunt călcate în picioare toate valorile democratice și drepturile omului. De facto, o persoană prin corupție și șantaj și-a subordonat toate ramurile de guvernare, iar instanțele de judecată au devenit un aparat represiv. Nu e de mirare că presa l-a numit pe Plahotniuc „stăpânul din umbra al Moldovei”, iar în Wikipedia el este numit drept „cel mai mare oligarh moldovean”, a subliniat soția lui Platon.

Amintim că, Platon a fost plasat în arest, la 28 iulie, pentru 40 de zile. Decizia a fost luată de o instanţă de la Kiev. Avocatul lui Platon, Gleb Seghida, anunță că decizia va fi atacată într-o instanţă superioară.

Acum Procuratura din Ucraina va aștepta din Republica Moldova o cerere de extrădare a acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...