Alimente cauzatoare de cancer; Află ce trebuie sa ocoleşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Probabil că nu te gândeștil zilnic dacă ceea ce mănânci îți poate provoca sau nu cancer. Totuși, statisticile sunt îngrijorătoare. Sute de oameni sunt diagnosticati zilnic cu o formă sau alta de cancer.

Iată o listă a celor mai consumate alimente cu potențial cancerigen.

1. Floricelele pentru microunde
Micuțele pungi de popcorn sunt foarte convenabile. Le iei, le pui la microunde, astepți câteva secunde ți sunt gata. Din păcate, însă, încă de la ambalaj încep problemele. Punga este captușită cu o substanță denumită acid perfluorooctanoic, toxina care se regăsește și în Teflon. Studiile de laborator au arătat că această substanță chimică poate cauza infertilitate și cancer.

2. Fructe non-organice
Fructele non-organice pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. În plus, unii producători folosesc hormoni de creștere pentru ca alimentele să se facă mai mari.

3. Somonul de cultură
Deși somonul este considerat cel mai sănătos aliment, în realitate somonul de cultură trebuie evitat. Din nefericire, în Statele Unite, de exemplu – 60% din peștele de pe piață este din crescătorii. Somonul din crescătorie este contaminat cu pesticide, antibiotice și alte substante chimice. Unele dintre ele sunt folosite pentru ca somonul să aibă culoarea roz, specifică celui salbatic.

4. Chipsuri de cartofi
Chipsurile de cartofi sunt foarte gustoase, dar nicidecum sănătoase. Pe lângă multele calorii și grăsimi, chipsurile conțin grăsimi trans, sare în exces, arome artificiale, conservanți, coloranți și chiar acrilamida, o substanță regăsită și în țigări.

5. Uleiuri hidrogenate
Uleiurie hidrogenate sunt uleiuri vegetale. Uleiul vegetal cunoaste mai multe procese chimice prin care este deodorizat și colorat ca să fie „atractiv”. Uleiurile hidrogenate sunt folosite pe post de conservanți. Din păcate ele contribuie la apariția cancerului din cauza faptului că modifică membrana celulară.

6. Alimente sărate, murate, afumate
Alimentele din comerț care conțin multă sare, sunt afumate sau murate pot fi generatoare de cancer, inclusiv cancer colorectal.

7. Alimente din faină albă procesată
Faina albă nu este un lucru bun. Rafinarea cerealelor distruge toți nutrienții. În plus, albirea făinii se face prin procedeu chimic. De asemenea, faina albă are un index glicemic mare, care crește rapid nivelul glicemiei și poate duce la apariția diabetului.

8. Alcool
Consumul de alcool este cea de-a doua sursă cauzatoare de cancer, după fumat. Chiar dacă alcoolul cu moderație poate fi benefic sănătății, exagerarea poate duce la cancer la gură, esofac, ficat, colon, rect și chiar cancer la sân.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...