Forţele de ordine din regiune notează că bărbatul ar fi murit prin strangulare.

Autorităţile din regiunea transnistreană încearcă să stabilească circumstanţele decesului şi roagă toţi cei care cunosc mai multe informaţii să informeze poliţiştii. 

În acelaşi timp, informează mold-street, pe reţelele sociale din stânga Nistrului circulă informaţia că ar fi un oarecare Poplavski, fără a se da funcţia din cadrul grupului Sheriff.

Potrivit politologului şi jurnalistului Serghei Ilcenko, un bun cunoscător al situaţiei din stânga Nistrului, asasinarea managerului denotă, de fapt, că confruntarea dintre grupul Sheriff, care ar controla cea mai mare parte a economiei şi sovietul suprem, cu administraţia de la Tiraspol a trecut la faza unui război deschis.

Serghei Ilcenko a relatat pentru portalul Ava.md că acest asasinat este cel mai probabil o acţiune de intimidare a conducerii de vârf a Sheriff, organizată de unul din „detaşamentele morţii” ale KGB-ului de la Tiraspol.

„Formal, totul va fi pus pe seama unei acţiuni criminale ordinare şi chiar va fi găsit şi autorul crimei - cel mai probabil, un dependent de droguri. Lichidarea unei persoane secundare pentru a preîntâmpina primele feţe este, de fapt, un stil practicat în regiunea transnistreană”, a opinat jurnalistul, care susţine că cel mai probabil ordinul a venit de la Evgheni Şevciuk, liderul separatist de la Tiraspol.  

De notat că în ultimele zile în regiune se duce o aprigă luptă mediatică, politică şi economică între grupul Sheriff şi gruparea din jurul lui Şevciuk. De vină este apropierea campaniei electorale pentru alegerea aşa-zisului preşedinte al Transnistriei.