Nereguli depistate la un agent economic. Acesta reambala ilegal pesticide

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un agent economic reambala ilegal produse de uz fitosanitar în recipiente de uz menajer. Acest lucru a fost depistat în cadrul unui control inopinat efectuat de către colaboratorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și ai Inspectoratului General de Poliție.

ANSA atenționează că pesticidele reambalate în recipiente neconforme, fără indicarea informației necesare gestionării acestora, a pictogramelor de avertizare și a semnelor de protecție ale producătorului, constituie un pericol pentru sănătatea și viața oamenilor. Pentru produsele reambalate ilegal riscul intoxicări accidentale este considerabil, în special la copii.

Activitatea de comercializare a pesticidelor, desfășurată de agentul economic în cauză, a fost sistată, urmând să fie aplicate măsurile punitive prevăzute de legislația în vigoare.

Conform normelor în domeniul gestionării pesticidelor, practicarea activităților de reambalare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților este posibilă doar cu consimțămîntul ANSA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...