Moldova și Lituania vor colabora în domeniul prevenirii situațiilor excepționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova și Lituania vor colabora în domeniul prevenirii și reacționării în situații excepționale. Un Acord în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul de Interne Alexandru Jizdan și omologul său lituanian Tomas Zilinskas, care se află într-o vizită în Moldova.

Vizita a fost organizată în contextul prezentării celor 10 autospeciale de intervenție donate de lituanieni Serviciului Situații Excepționale.

Oficialii au vorbit despre importanța colaborării între instituțiile de gestionare a situațiilor excepționale în prevenirea și lichidarea cazurilor de risc. Reprezentanții lituanieni au fost curioși să știe dacă autospecialele donate sunt pe măsura așteptărilor și cum urmează să utilizeze mașinile, efectivul de salvatori. Pompierii s-au arătat încântați de tehnica primită, întrucât aceasta este una cu tracțiune sporită și va fi folosită în lichidarea incendiilor forestiere și vegetație, iar în anumite cazuri va putea fi utilizată și la descarcerare persoanelor din accidente de circulație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...