„Emoţiile au fost din cele mai plăcute, s-a încununat bătălia de 70 de ani, flacăra aprinsă a românismului a renăscut. Tricolorul nu trebuie sărbătorit o dată în an, tricolorul trebuie sărbătorit în fiecare zi, aşa cum îl sărbătoresc eu (arată tricolorul de la mână ) Astăzi tricolorul este folosit doar ca un paravan pentru cei care-şi văd de interesele personale. După 25 de ani, au venit la guvernare nişte profitori ordinari. Tricolorul trebuie arborat oriunde e posibil şi să fie promovat ca să înţeleagă toţi că aici trăieşte neam de români!”, a declarat deputatul din primul Parlament, Valentin Dolganiuc.

„Ţin minte după ce am votat a fost adus un tricolor ridicat în Parlament, ne-am ridicat toţi în picioare cu aplauze! Acesta a fost primul pas, cel mai important, unde ne-am simţit români adevăraţi, un pas important în mişcarea spre independenţa totală a Republicii. Nu toţi s-au grăbit să voteze, a trecut la limită această lege în Parlament. E o sărbătoare mai mult simbolică pentru mulţi, deoarece ceea ce se întâmplă acuma în republică ne face să fim trişti, ne simţim furaţi de independenţă şi chiar de acest act, Ziua Drapelului”, susţine deputatul primului Legislativ, Vasile Zgardan.

Dezamăgit se arată şi fostul deputat Andrei Baştovoi, în prezent condamnat la 9 ani de puşcărie, învinuit că ar fi delapidat fonduri pe când era vicepreşedinte al Ascom Group şi pentru că ar fi comandat un dublu omor, acuzaţii pe care le respinge.

„Şi în ziua când am semnat Declaraţia de Independenţă, şi în ziua în care am adoptat Drapelul, sincer să spun, îmi pare rău că am făcut asta pentru un stat ratat care s-a dovedit a fi astăzi Republica Moldova, aşa cum vedem toţi. În puşcărie stau oameni nevinovaţi, oamenii vinovaţi stau la putere şi fură ţara asta în dreapta şi stânga. Atunci aveam multe speranţe. O dezamăgire totală mă bântuie. Acestui stat nu îi trebuie nici drapele, nici imn, nici nimic. El se conduce după alte principii: după principiile unei grupări criminale organizate”, subliniază fostul deputat Andrei Baştovoi.

Precizăm că Ziua Drapelului de Stat este marcată începând cu anul 2010.