JO 2016: Putin face tot posibilul ca Rusia să nu fie exclusă de la Olimpiadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut vineri înființarea unei comisii independente, alcătuită și din experți străini, care să se ocupe de problema dopajului din Rusia, în condițiile în care Comitetul Internațional Olimpic (CIO) va lua o decizie legată de prezența sportivilor din această țară la Jocurile de la Rio, scrie presa internațională.

„Insist, o comisie independentă în care să poată intra experți ruși și străini în domeniile medicinei, jurisprudenței și figuri cunoscute ale sportului și ale vieții publice”, a afirmat Putin, luând cuvântul la o reuniune a guvernului. El a sugerat ca această comisie să fie condusă de Vitali Smirnov, fost vicepreședinte al CIO, în prezent membru de onoare al acestei organizații.

Putin l-a descris pe Smirnov, membru al CIO între 1971 și 2015, ca fiind „o persoană cu reputație ireproșabilă”.

„Poziția oficială a puterii ruse, atât a guvernului cât și a președintelui, a noastră, a tuturor, se reduce la a afirma că nu există și nu poate exista loc pentru dopaj în sport”, a spus Putin.

El a făcut aceste declarații a doua zi după excluderea atleților ruși de la JO 2016 și cu două zile înainte ca CIO să ia o decizie privind o eventuală excludere totală a Rusiei de la Jocurile de la Rio.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...