Voronin cere României să nu acorde bani Republicii Moldova: „Guvernarea va realiza un nou jaf bancar”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întreg sistemul moldovenesc este capturat de corupție, iar împrumutul care ar urma să vină din partea României va ajuta actuala guvernare să realizeze un nou jaf bancar, a declarat liderul PCRM Vladimir Voronin în cadrul unei întrevederi cu noul ambasador al României la Chișinău Daniel Ioniță.

Potrivit lui Voronin, actuala guvernare încearcă să sărăcească moldovenii pentru a putea fi mai ușor „manipulați și cumpărați”.

„Guvernarea contează pe faptul că cetățenii moldoveni vor putea fi mai ușor manipulați și cumpărați, cu cât vor sărăci tot mai mult și mai mult. Totodată, nici până acum nu a fost elucidată situația privind miliardul furat din sistemul nostru bancar, iar acordarea de către România încă a unor granturi și credite va împinge actuala guvernare încă la un jaf din bugetul statului”, a spus Voronin.

Pe parcursul întrevederii, liderul comuniștilor a atras atenția și asupra faptului că hotărârea din 4 martie a Curții Constituționale, prin care următorul șef de stat va fi ales direct de către popor, este o revoluție constituțională. „Un asemenea precedent revoltător de încălcare a legii a fost posibil să se producă doar ca urmare a statornicirii în Republica Moldova a fenomenului numit capturare a statului”, a spus Voronin.

În cadrul discuției, Voronin a atras atenția diplomatului și asupra spiritului activ în creștere al „părtașilor unirii Moldovei cu România”. „Românizarea forțată, de facto, a devenit o ideologie neoficială a coaliției guvernante din Moldova”, a spus liderul comuniștilor.

La rândul său, ambasadorul României a menționat că principala sarcină a misiunii sale în Moldova este să ofere sprijin continuării reformelor direcționate spre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Mai mult, ambasadorul român a subliniat că politica de sprijinire de către România a tendințelor eurointegraționiste ale Moldovei în nici un caz nu subînțelege unirea Moldovei cu România.

Potrivit lui Daniel Ioniță, declarațiile privind unirea Moldovei cu România poartă uneori un caracter politic și, de cele mai multe ori, sunt făcute atât de politicienii moldoveni, cât și de cei români în scopuri electorale, pentru a obține rezultate politice suplimentare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...