Putin face apel, într-o convorbire telefonică cu Erdogan, la „o revenire rapidă” la stabilitate în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a avut duminică o convorbire telefonică cu șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, și-a exprimat dorința privind „o revenire rapidă la stabilitate” după tentativa de lovitură de stat militară eșuată din Turcia, cerându-i totodată liderului de la Ankara să asigure securitatea turiștilor ruși, relatează AFP și Reuters.

Cu această ocazie, Putin „a prezentat condoleanțe pentru numeroasele pierderi de vieți omenești în rândul civililor și polițiștilor care s-au opus puciștilor și și-a exprimat dorința de a se reveni rapid la ordinea constituțională și la stabilitate”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a anunțat că aproximativ 6.000 de persoane au fost reținute în Turcia până în prezent în legătură cu puciul eșuat și că se așteaptă să aibă loc alte arestări.

Operațiunea „continuă în acest moment. Sunt aproximativ 6.000 de persoane în arest. Numărul arestărilor va depăși 6.000”, a afirmat Bozdag, citat de canalul de televiziune NTV și de agenția de presă Anadolu.

Printe aceștia, aproape 3.000 de soldați, arestați pentru presupusul lor rol în tentativa de înlăturare a regimului de la putere, lansată vineri seara și care a eșuat sâmbătă dimineața după o noapte de violențe care s-au soldat cu cel puțin 265 de morți la Ankara și Istanbul, scrie Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...