„La puţin timp după miezul nopţii (ora intrării în vigoare a armistiţiului), lansatoare de rachete multiple Grad au lovit centrul satului Popasna, doi civili fiind ucişi”, a declarat Ghenadi Moskal, guvernatorul regiunii Lugansk, scrie Agerpres.

Autorităţile ucrainene au afirmat ca luptele au încetat pe aproape toată linia frontului, fiind semnalate doar confruntări izolate. Un acord de încetare a focului încheiat între Kiev şi rebelii proruşi a intrat în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, prima etapă a planului de pace destinat să pună capăt unui conflict soldat în zece luni cu peste 5.500 de morţi în estul Ucrainei.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că nu există nicio garanţie că acordul de la Minsk va fi respectat. „Nu vreau ca cineva să-şi facă iluzii: suntem încă foarte departe de pace. Nimeni nu crede cu adevărat că acele condiţii de pace semnate la Minsk vor fi implementate strict”, a spus Poroşenko în timpul vizitei la o tabără de pregătire a armatei.