Celulă de criză a MAE: La moment în Turcia se află circa 6 mii de moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tentativa de lovitură de stat din Turcia a pus în alertă şi autorităţile de la Chișinău. A fost constituită o celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, cetățenii moldoveni care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective.

„A fost instituită o celulă de criză la nuvelul Ministerului de Externe. Vom deschide și o linie telefonică, astfel încât moldovenii care au planificate călătorii în Turcia să se informeze despre starea lucrurilor. Recomandăm moldovenilor aflați la odihnă în Turcia să nu părăsească hotelurile”, a declarat Pavel Filip, precizând că, la moment, peste 6 mii de moldoveni se află pe teritoriul Turciei.

Potrivit MAE, urmare a acțiunilor care au avut loc in noaptea precedentă în Republica Turcia, punctele de trecere a frontierei bulgaro-turce Kapitan Andreevo, Malko Tarnovo și Lesovo sunt complet închise din partea Turciei. La fel, zborurile aeriene de la Chișinău spre Istanbul rămân temporar suspendate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...