Gotze revine la echipa care l-a consacrat; Cât plătește Dortmund pentru el

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mijlocașul german Mario Gotze revine după trei ani la Borussia Dortmund, echipa la care s-a consacrat înainte de a se transfera la Bayern Munchen.

Potrivit presei germane, Gotze şi Dortmund s-au fi pus de acord asupra revenirii la club a jucătorului care a plecat acum trei ani în huiduielile publicului, furios că favoritul lor s-a dus la marele rival bavarez.

Pentru „repatriere”, Dortmund plătește 28 de milioane de euro, adică o pierdere de 9 milioane de euro pentru Bayern, care plătise 37 milioane euro pentru a-l aduce pe Mario Gotze.

Campioana Germaniei şi noul său antrenor Carlo Ancelotti au lăsat să se înţeleagă foarte clar că l-au sfătuit pe mijlocaș, aflat sub contract cu Bayern până în vara anului 2017, să-şi găsească un nou club.

Mario Gotze, care evoluează ca mijlocaş ofensiv, nu a reuşit să-şi asigure un loc de titular la echipa bavareză, garnisită cu staruri şi a lustruit deseori banca de rezerve sub conducerea fostului antrenor Pep Guardiola.

Steaua sa a pălit şi în echipa naţională. Erou al selecţionatei în 2014, pentru că a marcat golul victoriei Germaniei în finala Cupei Mondiale din Brazilia în faţa Argentinei, el nu mai este de atunci decât o umbră. A fost lăsat pe banca de rezerve la EURO 2016 din Franţa de selecţioner, după ce a avut evoluţii slabe în primele meciuri din grupă.

Dortmund speră să-l relanseze pe Gotze şi are nevoie să-şi întărească efectivul după ce a pierdut mult în perioada estivală de transferuri: fundaşul Mats Hummels a plecat la Bayern Munchen, conducătorul de joc Henrikh Mkhitaryan a fost recrutat de Manchester United, iar mijlocaşul său ofensiv Ilkay Gundogan a fost sedus de Manchester City.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...