Atentat la Nisa: Kerry și Lavrov au adus împreună un omagiu la ambasada Franței din Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, John Kerry, s-au deplasat împreună vineri la ambasada Franței din Moscova pentru a depune flori și a scrie un mesaj de condoleanțe în memoria victimelor atentatului comis joi la Nisa, relatează AFP.

Cei doi lideri au discutat timp de câteva ore în cursul dimineții cu privire la dosarul sirian, în care Washington-ul cere Moscovei o cooperare militară mai strânsă, înainte de a se deplasa spre ambasada Franței, scrie Agerpres.

Ei au început întrevederea vineri dimineața cu un minut de reculegere în memoria victimelor atacului, care s-a soldat cu cel puțin 84 de morți și zeci de răniți în stare gravă la Nisa.

În fața ambasadei Franței, cei doi responsabili au depus flori — roșii, Lavrov și albe, Kerry — în mijlocul celor depuse deja de locuitori ai Moscovei în cursul zilei, înainte de a semna la ambasadă o carte de condoleanțe în prezența ambasadorului Jean-Maurice Ripert.

„Rusia este solidară cu poporul francez. Vă împărtășim durerea”, a scris Lavrov, exprimându-și speranța într-o „determinare comună de a nu ceda în fața terorismului”. John Kerry a transmis cele mai „sincere condoleanțe poporului francez’. ‘Fie ca noi noi toți să dovedim forță și determinare pentru a pune capăt flagelului terorii”, a scris el în cartea de condoleanțe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...