Preşedintele Comisiei Europene ironizează numirea lui Johnson la șefia diplomației britanice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Boris Johnson, numit ministru de Externe al Marii Britanii, trebuie să vină la Bruxelles pentru a verifica dacă tot ce le spune cetăţenilor britanici este „confom cu realitatea”, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de site-ul agenţiei Bloomberg.

„Boris Johnson a petrecut o parte din viaţa sa la Bruxelles; este timpul să revină la Bruxelles, pentru a verifica dacă tot ce spune poporului britanic este conform cu realitatea”, a afirmat Jean-Claude Juncker.

Boris Johnson a fost liderul mişcării politice care a pledat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Boris Johnson va fi binevenit oricând la Bruxelles”, a adăugat Juncker.

Numirea lui Boris Johnson în funcţia de ministru de Externe evidenţiază „criza politică din Marea Britanie”, a comentat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, amintind că fostul primar al Londrei „a minţit mult” înaintea referendumului prin care s-a decis ieşirea din Uniunea Europeană.

„Nu sunt deloc preocupat în legătură cu numirea lui Boris Johnson, dar ştiţi bine stilul, metoda sa”, a declarat Jean-Marc Ayrault la postul de radio Europe 1, adăugând că fostul lider al grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE „a minţit mult” în campania electorală dinaintea referendumului.

Decizia premierului Theresa May de numire a lui Boris Johnson în funcţia de şef al diplomaţiei „relevă criza politică cu care se confruntă Marea Britanie după referendum. Acum nu se pune problema rămânerii în UE, ci a obţinerii celor mai bune condiţii pentru ieşirea din UE”, a adăugat Ayrault.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...