Republica Moldova trebuie să-și asume reformele până la capăt, susține un oficial european

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova trebuie să-și asume reformele până la capăt. Declarația a fost făcută la Chișinău de Directorul General pentru Mobilitate şi Transport al Comisiei Europene, Henrik Hololei, în cadrul unei întrevederi cu președintele Nicolae Timofti.

La întrevedere, șeful statului a salutat aprobarea recentă a hărţii de modificare a interconexiunilor reţelei Trans-Europene de Transport, cu includerea unui nou traseu de pe teritoriul țării noastre.

„Rețelele de transport fac parte din realizările vizibile, în baza cărora cetățenii își pot face o imagine despre activitatea Guvernului, dar și despre partenerii externi ai Republicii Moldova. Sunt sigur că lucrările de construcție a drumului Chișinău – Ungheni vor avansa curând, datorită sprijinului UE”, a menționat președintele Timofti.

„În ultimele luni, am observat o evoluție pozitivă a mersului reformelor în Republica Moldova, la care știu că ați contribuit și dumneavoastră fiind un pro-european convins”, a spus Directorul pentru Mobilitate şi Transport CE. De asemenea, oficialul european a declarat că relațiile Republica Moldova – UE în domeniul transporturilor sunt tratate cu prioritate.

La finalul vizitei, președintele Timofti i-a înmânat lui Henrik Hololei, „Ordinul de Onoare”, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene și pentru contribuție la implementarea efectivă a proiectelor Uniunii Europene în domeniul infrastructurii transportului în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...