Președintele Poloniei: NATO trebuie să-şi deschidă ușile pentru Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Poloniei Andrzej Duda consideră că „NATO trebuie să susțină și să lase ușile deschise pentru Ucraina, Georgia și Moldova”. „Închiderea ușilor de către NATO ar fi un semnal foarte prost”, spune acesta.

Potrivit lui Duda, NATO trebuie să susțină Ucraina, Georgia și Moldova și să rămână deschisă pentru aceste țări, transmite RIA Novosti.

Răspunzând la întrebarea dacă organizaţia ar trebui, în opinia sa, să se lărgească, Duda a declarat că NATO trebuie să-și consolideze colaborarea cu Suedia și Finlanda pentru că aceste țări sunt legate strategic de alianță.

„În opinia mea, alianța trebuie să promoveze în primul rând o politică a ușilor deschise. Nu se poate spune că Alianța este deja completă și de aceea nici o țară nu mai poate adera la aceasta. Consider, de asemenea, că NATO trebuie să susțină și să lase ușile deschise pentru Ucraina, Georgia și Moldova. Desigur, acest proces poate fi îndelungat din punctul de vedere temporal, însă închiderea ușilor NATO ar fi un semnal foarte prost”, a spus Duda.

Pentru ca Republica Moldova să poată adera la NATO, ar trebui să fie modificată Constituția, care prevede neutralitate permanentă pentru stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...