Alegeri SUA 2016: Clinton, favorită în faţa lui Trump într-o campanie prezidenţială sumbră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un sondaj de opinie al Pew Research Center prezintă o imagine sumbră a campaniei a prezidenţiale americane înainte de Convenţiile Naţionale de la sfârşitul acestui luni, la care democraţii şi republicanii îşi vor nominaliza candidatul la alegerile din 8 noiembrie. Tabăra republicană este mai divizată decât cea democrată înainte de alegeri, arată sondajul.

Satisfacţia generală faţă de cei doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială este la cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii, 43% dintre democraţi declarându-se mulţumiţi de Hillary Clinton şi 40% dintre republicani de Donald Trump.

De asemenea, aproximativ patru dintre zece votanţi (41%) spun că sunt puşi în dificultate atunci când au de ales între Hillary Clinton şi Donald Trump, deoarece nici candidata democrată şi nici rivalul său republican nu ar fi un preşedinte bun.

În ceea ce priveşte campania prezidenţială, majoritatea participanţilor la sondaj consideră că este prea negativă şi nu este axată pe problemele importante.

Doar 27% dintre respondenţi, cu 7% mai puţin decât în decembrie 2015, sunt de părere că asistă la o „campanie axată pe probleme importante“.

Principalele preocupări ale participanţilor la sondaj sunt economia şi terorismul. În ceea ce priveşte tabăra republicană, simpatizanţii săi sunt sceptici că va exista unitate în partid în jurul candidaturii lui Donald Trump.

Doar 38% dintre ei sunt de părere că Donald Trump va fi susţinut de întreaga formaţiune, în timp ce 54% sunt de părere că neînţelegerile din partid nu vor face acest lucru posibil. În cealaltă tabără, 72% dintre democraţi spun că Hillary Clinton va primi sprijinul tuturor democraţilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...