Secretarul general al NATO: „Suntem uniți” în fața Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele 28 de state membre ale NATO sunt „unite” în fața Rusiei, a declarat sâmbătă la Varșovia secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, subliniind însă că Moscova nu constituie nicio „amenințare”, dar nici un „partener strategic”, potrivit AFP.

„Noi suntem uniți”, a spus el, în a doua zi a summitului NATO. „Nu vedem nicio amenințare imediată față de vreun aliat al NATO. Rusia nu mai este nici un partener strategic”, a adăugat el.

„Nu avem parteneriatul strategic pe care am încercat să-l dezvoltăm după Războiul rece, dar nu mai suntem nici în situația de război rece”, a continuat Stoltenberg, care rezuma într-o conferință de presă rezultatul unui dineu informal care i-a reunit în ajun pe liderii statelor membre.

„Apărare puternică și dialog constructiv, acestea sunt angajamentele pe care se bazează relațiile noastre cu Rusia”, a mai afirmat Stoltenberg.

„Dineul a fost consacrat 98% relațiilor cu Rusia. Ideea este de a-i trimite lui Putin un mesaj că suntem uniți”, indicase anterior pentru AFP o sursă diplomatică franceză.

Politica NATO față de Moscova se poate rezuma la trei puncte: „1. Să fim uniți. 2. Să fim fermi pe valorile noastre. 3. Să reluăm dialogul”, a adăugat sursa respectivă, rezumând tonalitatea discuțiilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...