(VIDEO) Noul Ambasador al României la Chișinău recomandă Guvernului să treacă la treabă: „Așteptăm fapte, nu declarații”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Relațiile României cu Republica Moldova au o profundă conotație emoțională pentru toți românii, iată de ce aceasta poate fi un model pentru parcursul european pe care Moldova s-a angajat să-l parcurgă. Declarațiile au fost făcute în prima sa conferință de presă de noul Ambasador al României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Noul ambasador român a transmis, totodată, că autoritățile de la Chișinău trebuie să muncească intens pentru a depăși situația actuală cu care se confruntă țara noastră.

„Este nevoie de decizii curajoase pe termen lung pentru remedierea situației în care se află Republica Moldova în acest moment. În acest fel, principiile mandatului meu sunt continuitate, consolidare, perseverență și diversificare a relațiilor bilaterale”, a declarat Ioniță.

De asemenea, oficialul a reiterat faptul că România rămâne mai departe cel mai solid și onest partener al Republicii Moldova și recomandă autorităților să realizeze reforme.

„România rămâne mai departe cel mai solid și onest partener al Republicii Moldova pe traseul său european. Atât partenerii europeni, cât și cei americani așteaptă acum un angajament serios al Chișinăului față de programul de reforme. Este nevoie de fapte, nu de declarații. Republica Moldova trebuie să-și recâștige poziția de cel mai avansat partener estic”, a mai spus Ioniță.

În acest fel, noul ambasador român a declarat că își începe mandatul „plin de optimism și speranță, mizând pe cooperarea deplică a autorităților”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...