Moldinconbank îl dă în judecată pe Sergiu Sagaidac pentru declarațiile făcute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Moldindconbank” S.A. neagă toate acuzaţiile privind implicarea băncii şi a angajaţilor săi în fraudarea celor trei bănci, care se află în proces de lichidare – Banca de Economii, Inibank și Banca Socială – și anunță că fostul șef al Secției privind prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, va fi dat în judecată, după ce luni seara, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, a făcut mai multe declarații privind frauda bancară.

În comunicatul de presă emis, „Moldindconbank” susține că Sagaidac a făcut declarații nefondate şi aberante.

„Plasamentele de bani ale BC „Moldindconbank” S.A. în băncile sus menţionate au fost efectuate cu respectarea tuturor prevederilor legislaţiei şi regulamentelor BNM, fiind o practică obişnuită pentru activitatea băncilor comerciale. Mai mult, menţionarea lui Leonid Talmaci în lista martorilor sau a persoanelor potenţial implicate în fraudarea băncilor este absurdă, pe motiv că dumnealui şi-a început exercitarea funcţiilor în calitate de preşedinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A. din 20 ianuarie 2015, cu câteva luni după instituirea de către BNM a regimului administrării speciale în băncile sus menţionate”, spun responsabilii de la bancă.

Astfel, cei de la bancă anunță că îl vor chema în judecată pe Sagaidac, în legătură cu lansarea declaraţiilor „nefondate şi defăimătoare, care au cauzat prejudicii morale şi de imagine băncii şi angajaţilor săi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...