Federer se califică în semifinale la Wimbledon după un meci spectacol cu Cilic; A doborât un record istoric

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roger Federer, nr. 3 mondial și de șapte ori câștigător al turneului, s-a calificat miercuri în semifinale la Wimbledon, reușind să întoarcă scorul în fața lui Marin Cilic, nr. 13 mondial, care l-a condus cu 2-0 la seturi și a avut trei mingi de meci, învingându-l în final pe croat în cinci seturi: 6-7 (4/7), 4-6, 6-3, 7-6 (11/9), 6-3, în 3 ore și 17 minute, într-unul din cele mai frumoase meciuri ale turneului.

În căutarea unui al 18-lea trofeu major, Federer a câștigat al 307-lea său meci într-un turneu de Mare Șlem, bătând astfel recordul absolut pe care îl împărțea de luni cu americanca Martina Navratilova.

De asemenea, reușind calificarea în cea de-a 11-a sa semifinală la Londra, Federer a egalat o altă legendă a tenisului, americanul Jimmy Connors.

Însă pentru a obține miercuri victoria, elvețianul a trebuit să anuleze trei mingi de meci în setul patru, negociind mai bine punctele-cheie decât croatul, laureatul US Open în 2014.

Cu un redutabil serviciu (23 de ași, față de 27 Federer) și un joc agresiv, uriașul croat de 1,98 m a produs frisoane unui public londonez care l-a susținut tot meciul pe Federer, unul dintre preferații săi, alături de britanicul Andy Murray.

În semifinale, Federer îl va întâlni pe canadianul Milos Raonic, nr. 7 mondial, care mai devreme l-a eliminat în patru seturi. 6-4, 7-5, 5-7, 6-4, pe americanul Sam Querrey, nr. 41 mondial.

„S-au întâmplat multe acolo. Marin este un mare jucător. Am avut mari probleme în setul 3. A fost o plăcere să joc împotriva unuia dintre cei mai simpatici jucători din circuit. Îmi pare rău pentru el, dar pentru mine visul continuă. Nu pot să fiu mai fericit. Am luptat şi am jucat foarte bine pe final.

După primele două seturi, ce mi-am propus a fost să rămân în meci şi să sper ca nivelul tenisului lui să scadă un pic şi să am un pic de noroc. Asta s-a şi întâmplat la 3-3 şi 0-40. Am făcut apoi break-ul. A fost o nebunie.

Ultimele 3 seturi au fost foarte bune. Este încurajator pentru mine să văd că îmi îmbunătăţesc jocul. Am reuşit să rezist la un nivel înalt, iar picioarele şi spatele au fost alături de mine. Mental, voi fi foarte bine după acest meci”, a declarat Federer după meci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...