După ce joi, din clădirea Parlamentului, iar apoi de la postul public de televiziune, îndemna la negocieri imediate cu PL şi formarea unei alianţe proeuropene, vedem că vineri se duce la sediul PLDM şi propune un candidat agreat de Voronin.

Un candidat despre care, tot el, cu gura sa, spunea joi seară, la Moldova 1, că nu ştie dacă va fi propus de PLDM, dar că ar fi auzit nişte „bârfe”, cum că partidul din care face parte ar propune pe altcineva în locul său. Ba mai mult chiar, se arăta deranjat, că el, ditamai prim-vicepreşedintele partidului, nu ştie nimic despre acest lucru.

Şi chiar dădea toate asigurările că „va merge le sediul partidului” şi-şi va expune „punctul de vedere”, că va vorbi chiar şi cu Filat şi-i va cere socotelă. Şi când colo, îl auzim vineri seară pe Filat spunând că tot biroul partidului, unanim, a votat pentru înaintarea lui Gaburici. Chiar şi Leancă, care putea măcar să se abţină.

Lucru confirmat de Leancă ulterior nu altundeva decât la televiziunile lui Plahotniuc. Numai că, vezi drăcovenie, cică el l-a susţinut doar la partid, dar nu o va face şi în Parlament, dacă nu va fi constituită alianţă cu PL.

Păi cum tovarăşe Leancă să ajungi în halul ăsta? În loc să profiţi de ultima şansă, să baţi cu pumnul în masă la sediul PLDM, aşa cum promiteai joi, să insişti pe cooptarea PL la guvernare şi aducerea unei misiuni europene în justiţie, tu clachezi penibil, şi-l susţii pe candidatul Voronin?

Adică tovarăşe Leancă, tu vrei să spui că eşti atât de tâmpit încât să crezi că după înaintarea lui Gaburici, mai e vreo şansă ca PL să fie cooptat la guvernare şi să continuăm parcursul european?

Sau ne crezi pe noi într-atât de tâmpiţi, încât să luăm de sincer tot acest joc al tău din ultimele săptămâni?

Ce să mai prelungim vorba mult şi fără rost, tovarăşe Leancă? În ultimele 6 săptămâni ai avut mai multe şanse de a evita acest dezastru în care ne vom pomeni după instaurarea Guvernului PCRM, PLDM, PD. Ai avut această şansă până la formarea AME şi votarea lui Candu. Ai avut-o până la a fi desemnat de Timofti. Apoi ai avut-o până la a te umili la sediul PCRM. Ai mai avut-o şi până la a ieşi în faţa Parlamentului, pentru a cere un vot de încredere pe care ştiai că nu aveai cum să-l primeşti.

Chiar şi aseară, spunând franc punctul de vedere şi atrăgând alţi oameni din PLDM de partea ta, puteai evita acest dezastru.

Acum ieşi la televiziunile lui Plahotniuc şi ne spui că după ce inclusiv tu, prin jocurile tale penibile şi umile, ai băgat Moldova în acest rahat, nu-l vei vota pe Gaburici în Parlament?

Jenant, tovarăşe Leancă! Chiar mai jenant decât situaţia de joi din Parlament!

Alex Cozer