Un angajat de la BEM, condamnat la 12 ani; A însuşit ilegal aproape 900 mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un controlor-casier al filialei din satul Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina a Băncii de Economii a Moldovei (BEM), a fost recunoscută vinovată de delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari, și condamnată la 12 ani de închisoare.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 – 2015, inculpata, activând în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a 10 potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891 mii lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în septembrie 2015, activând deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34 mii lei – bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vinovăţia. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani.

De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina, a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...