Roger Federer s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon şi a egalat două recorduri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roger Federer, numărul 3 mondial, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, surclasându-l cu 6-2, 6-3, 7-5 pe americanul Steve Johnson (29 ATP) şi câştigând al 306-lea său meci într-un turneu de Grand Slam.

Elveţianul, în căutarea unui al 18-lea trofeu major (al 8-lea la Londra), a egalat astfel recordul absolut de victorii deţinut de Martina Navratilova, pe care va încerca să-l bată la următorul său meci.

Acesta va fi al 14-lea sfert de finală la All England Club pentru Federer, care a egalat astfel recordul lui Jimmy Connors. Mai departe, îl va întâlni pe croatul Marin Cilic (13 ATP), calificat mai devreme în urma abandonului japonezului Kei Nishikori, la scorul de 6-1, 5-1 pentru croat.

„Sunt foarte mulţumit de felul în care am jucat şi nu cred că a fost aşa uşor cum a părut. Steve venea la acest meci cu multă încredere. Nu am crezut că voi câştiga primele patru meciuri în minimum de seturi. Meciurile sunt grele, dar tot ce se întâmplă în rest este fantastic”, a spus Roger pentru BBC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...