EURO 2016: Franţa şi Islanda vor lupta pentru ultimul loc în semifinale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Franța este favorită în fața Islandei în sferturile de finală ale EURO 2016 la fotbal, meci care va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis, dar aceeași postură a avut-o și Anglia, iar nordicii au produs surpriza.

După parcursul incredibil de până acum la Euro 2016, Islanda va juca în premieră în sferturile unui turneu final, unde o va înfrunta pe Franța, țara gazdă a competiției. Pentru un loc în finală, învingătoarea acestui duel va fi nevoită să treacă în meciul următor de Germania, scrie hotnews.ro.

Franța a terminat neînvinsă faza grupelor și a câștigat Grupă A cu 7 puncte. Francezii s-au impus în meciul de deschidere de la Euro 2016 contra României, scor 2-1. În a doua etapă, au câștigat cu Albania, scor 2-0, și au remizat în ultimul meci cu Elveția, scor 0-0.

Francezii s-au calificat în sferturile de finală de la Euro 2016, după ce au câștigat cu Irlanda, scor 2-1. Brady (3′) a deschis scorul din penalty pentru Irlanda, iar Griezmann a marcat două goluri în 3 minute (58′, 61′) și a stabilit învingătoarea.

Islanda a terminat pe locul doi Grupă F, cu 5 puncte, înaintea Portugaliei. Islandezii nu au pierdut niciun meci în faza grupelor. Nici Portugalia și nici Ungaria nu au reușit să învingă echipa lui Lars Lagerback, care a încheiat ambele meciuri la egalitate, scor 1-1. În ultima etapă a grupelor, islandezii au câștigat cu Austria, scor 2-1.

Islanda a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European, după ce a eliminat-o din competiție pe naționala Angliei. Rooney (4′) a deschis scorul pentru englezi, Sigurdsson a egalat în minutul 6, iar Sigthorsson (18′) a înscris golul victoriei.

Statistica este de partea Franței, care are 8 victorii în 11 partide disputate cu Islanda. Trei meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 30-8 pentru francezi.

Arbitrul olandez Björn Kuipers va conduce partida dintre Franța și Islanda.

Echipe probabile:

Franța: Lloris – Sagnă, Mangala, Koscienly, Evra – Matuidi, Sissoko, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet. Antrenor: Didier Deschamps.

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Antrenori: Lars Lagerback.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...