Protestatarii reținuți în urma manifestațiilor din 24 aprilie rămân încă 30 de zile în arest

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei patru manifestanți reținuți în urma protestelor din 24 aprilie, fiind acuzați de „dezordini în masă”, rămân în continuare în arest.

Magistraţii de la Judecătoria Centru au prelungit cu încă 30 de zile mandatele de arest pentru cei patru manifestanţi, care au fost reţinuţi în urma protestului masiv din 24 aprilie.

Astfel, Alexandru Pănuţa şi Ion Matasevici rămân în arest la domiciliu, în timp ce Radu Cibotari și Valeriu Cașu rămân 30 de zile în arest.

Decizia a fost luată după un proces care a durat mai bine de 6 ore, perioadă în care în fața judecătoriei zeci de persoane au protestat în susținerea celor reținuți.

Avocatul protestatarilor susține că va ataca decizia în instanța superioară, întrucât ea a solicitat eliberarea acestora.

Amintim că în dimi­neața zilei de 5 mai, poli­ția a orga­ni­zat mai multe per­che­zi­ții auto­ri­zate la domi­ci­li­ile a patru per­soane care se bănu­iește că ar fi ata­cat cor­do­nul de poli­țiști în tim­pul pro­tes­tu­lui din 24 apri­lie curent.

Doi dintre cei patru protestatari reținuți în urma protestelor din 24 aprilie, fiind acuzați de „dezordini în masă”, au fost transferați în arest la domiciliu, în timp ce altora doi le-a fost prelungit arestul pentru 30 de zile.

Per­soa­nele reți­nute sunt cer­ce­tate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de deten­ție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...