Nicolae Timofti: Să stăm strajă la hotare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, deputaţi şi funcţionari au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului.

„Ştefan cel Mare este pentru noi un exemplu şi chiar sufletul nostru”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti, după ceremonia de depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare.

El a amintit de perioada de renaştere naţională de la sfârşitul anilor 80, când era foarte popular cântecul „Când era să moară Ştefan”. Şeful statului a declarat că Ştefan cel Mare a rămas nemuritor prin faptele sale.

Totodată, Nicolae Timofti a îndemnat cetăţenii să stea „strajă la hotare”, urmând exemplul domnitorului. Preşedintele a făcut referire la situaţia complicată regională şi la negocierile în problema transnistreană.

„Să stăm strajă la hotare, mai cu seamă în zilele acestea când noi trebuie să luăm toate măsurile să păstrăm integritatea teritorială astatului. Eu cred că vom face tot posibilul ca să fim înţeleşi corect, chiar şi de partenerii care au şi alte opinii. Noi vom lupta pentru aceea ca hotarele pe care le avem noi astăzi să fie păstrate”, a declarat Nicolae Timofti.

Preşedintele a declarat că Republica Moldova este ameninţată de pericolul armatei şi muniţiilor ruseşti de pe teritorul său din stânga Nistrului.

„Am spus nu o dată, de la diferite tribune, şi am să mai spun, fiindcă aceasta este o realitate şi o convingere şi a mea – ţara care îşi menţine armata pe teritoriul unui altui stat, vorbeşte despre faptul că nu ne doreşte binele”, a punctat Nicolae Timofti, potrivit radiochisinau.md.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...