Masacru într-un restaurant din Bangladesh: 20 de turiști străini uciși. Atacul a fost revendicat de ISIS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Criza ostaticilor din capitala statului Bangladesh s-a încheiat după mai bine de 14 ore. 13 oameni ţinuţi captivi de un grup de teorişti au fost eliberaţi în urma intervenţiei în forţă a trupelor speciale. Alți 20 au fost uciși în restaurantul dintr-un cartier diplomatic al oraşului Dhaka.

Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomați și expatriați, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei acestei țări, informează Reuters, DPA și AFP.

Majoritatea ostaticilor care au fost uciși sunt cetățeni italieni sau japonezi, potrivit AFP.

De asemenea, potrivit generalului de brigadă Naim Asraf Chowdhury, în asaltul pe care l-au întreprins sâmbătă asupra restaurantului pentru a-i elibera pe ostatici, comandourile forțelor de securitate au ucis șase teroriști.

Totodată, generalul de brigadă a subliniat că 13 ostatici, printre care un cetățean japonez și doi srilankezi, au fost eliberați.

Forțele armate ale Bangladeshului au anunțat încheierea operațiunii pentru salvarea ostaticilor, după 12 ore din momentul în care persoane înarmate au intrat, vineri seara, în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular în rândul străinilor.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul și luarea de ostatici. „Comandouri ale SI au atacat un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh”, a anunțat agenția de presă Amaq, apropiată organizației jihadiste, într-un comunicat difuzat pe rețelele de socializare. Atacul a făcut „peste 20 de morți de diferite naționalități”, a mai afirmat Amaq, difuzând fotografii ce prezentau trupuri însângerate, care nu au putut fi autentificate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...