Belgienii au început în forţă partida şi în minutul 7 au avut o triplă ocazie. Carrasco, Meunier şi Hazard au ratat, dar trupa lui Marc Wilmots a continuat să atace şi eforturile ofensive au dat roade în minutul 13. Nainggolan a prins un şut de senzaţie din prima de la 30 de metri fără nicio şansă pentru portarul Hennessey.

După o jumătate de oră de joc, căpitanul Williams a reluat cu capul o minge venită din corner. Ţara Galilor a dat lovitura după pauză. În minutul 55, Robson-Kanu s-a întors superb pe lângă doi fundaşi şi a marcat din centrul careului.

Belgienii au încercat să revină pe tabelă, dar Fellaini a ratat în două rânduri restabilirea egalităţii.

În ciuda atacurilor tot mai dese ale belgienilor, cei care au marcat au fost tot cei din Ţara Galilor. Când mai erau 4 minute din meci, Vokes, abia intrat pe teren, a reluat superb cu capul din careu şi a stabilit scorul final.

De altfel, Ţara Galilor a reuşit şi o performanţă fantastică. E a doua ţară după Suedia în 1992 care reuşeşte la debut să ajungă până în semifinalele Campionatului European.

Celelalte meciuri din sferturile de finală sunt: Germania - Italia (sâmbătă) şi Franţa - Islanda (duminică). Joi, Portugalia a învins în ”sferturi” Polonia după loviturile de departajare, scor 1-1 (5-3 d.p.)