PD-ul se răzgândește din nou: După mustrarea lui Ghimpu, democrații nu mai sunt împotriva unioniștilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații Partidului Democrat din Moldova și-au schimbat radical viziunea asupra corturilor unioniste din centrul Chișinăului și nu au mai votat de comun cu PSRM și PCRM pentru audierea mai multor șefi de instituții.

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, șeful SIS, Mihai Balan, și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, nu vor fi audiați în Parlament privind campania de promovare a unirii Republicii Moldova cu România, deoarece proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi introdus pe ordinea de zi a Parlamentului.

Decizia a fost luată cu votul a 44 de deputați din cei 82 prezenți în sală de ședințe. Pentru introducerea proiectului pe ordinea de zi au votat deputații socialiști și comuniști. Deputații PD au votat împotrivă, deși acum două săptămâni democrații au votat de comun cu PSRM, PCRM și cei 14 foști comuniști, pentru audierea acestora.

Faptul că deputații democrați au votat alături de opoziția parlamentară în favoarea acestei inițiative, a stârnit nemulțumirea liderului PL, Mihai Ghimpu.

„Stimați colegi, în special cei din majoritatea parlamentară, noi avem un acord care prevede că nu vom vota alături de socialiști. Eu sunt român. Nu vă este rușine în fața organului suprem Legislativ al țării. Îmi pare rău că s-a votat”, a menționat Ghimpu.

Amintim că socialiștii au solicitat audierea șefilor SIS, MAI şi PG privind campania de promovare a unirii Republicii Moldova cu România, desfășurată, potrivit lor, în apropierea mai multor instituții de învățământ din țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...