WP: Un diplomat american a fost bătut de un ofițer FSB lângă Ambasada SUA din Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia a bătut un diplomat american care încerca să intre în clădirea ambasadei americane din Moscova, scrie The Washington Post, citând patru oficiali americani familiari cu situația.

Potrivit ziarului, incidentul a avut loc pe data de 6 iunie. După atac, diplomatul american, care printre alte leziuni avea ruptă o claviculă, a părăsit imediat Federația Rusă pentru a primi tratament medical de urgență. Diplomatul se află în continuare în afara Rusiei.

Publicația precizează că ofițerul FSB era îmbracat în civil. Incidentul nu a fost mediatizat. Departamentul de Stat al SUA l-a convocat cu această ocazie pe ambasadorul rus Serghei Kisliak pentru a exprima un protest în legatură cu incidentul.

Motivul pentru care diplomatul american a fost bătut nu se cunoaște. Potrivit unui oficial american, diplomatul american a vrut să se refugieze în ambasada SUA din cauza urmăritorilor săi, din rândul serviciului de informații din Rusia.

Un alt intervievat a declarat publicației că diplomatul putea lucra în Rusia în calitate de spion sub „acoperire diplomatică”, fapt care totuși nu expică de ce a trebuit să fie bătut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...