Câte locuri bugetare de studii vor fi oferite în anul următor? Vezi decizia Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul a decis astăzi câte persoane vor putea obține locuri de studii cu finanțare bugetară și prin contract în următorul an de învățământ.

Astfel, în învățământul profesional tehnic secundar vor putea fi admise 9600 de persoane, majoritatea cu finanțare bugetară. Un număr similar de locuri va fi disponibil în învățământul profesional tehnic postsecundar, doar că de această dată doar jumătate vor fi bugetare.

La studii superioare de licență vor fi oferite 17400 de locuri. Doar patru mii dintre acestea vor fi finațate din bugetul de stat. La masterat vor fi admiși cel mult 7500 de tineri. Jumătate dintre ei vor trebui să achite contractul de studii.

Totodată, în următorul an de învățământ la studii în Republica Moldova vor veni 325 de cetățeni străini.

Documentul aprobat de Guvern mai prevede că în învățământul profesional tehnic secundar vor fi introduse cinci meserii noi. Acestea sunt: tipograf print digital și offset, electromontor sisteme de pază și semnalizare a incendiilor, electromontor la repararea și montarea liniilor de cablu, electronist telecomunicații, instalator instalații de încălzire și echipamente solare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...