Atentatul de la Istanbul: SUA se implică în ancheta incidentului de pe aeroportul Ataturk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele american Barack Obama i-a oferit miercuri omologului său turc Recep Tayyip Erdogan ajutorul Statelor Unite în urma atentatului produs marți seară pe aeroportul Atatürk din Istanbul, soldat cu cel puțin 41 de morți, informează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

Casa Albă va oferi „orice sprijin le poate fi de ajutor turcilor în conducerea anchetei și luarea de măsuri pentru a întări suplimentar situația de securitate în țară”, le-a precizat Josh Earnest reporterilor care îl însoțesc pe Obama la bordul aeronavei prezidențiale Air Force One, după discuția telefonică purtată de cei doi lideri.

Oficialii turci au anuţat că bilanţul atentatului din incinta Aeroportului internaţional din Istanbul a crescut la 41 de morţi şi 239 de rănite. Potrivit acestora, 10 dintre victime sunt cetăţeni străini şi trei au cetăţenie dublă.

Trei atacatori sinucigași au vizat marți seara diferite zone pe aeroportul internațional Atatürk din Istanbul, provocând moartea a 36 de persoane și rănirea a circa 150, într-un atac al cărui autor este bănuit a fi organizația jihadistă Stat Islamic (SI), relatează miercuri DPA.

Atacurile au început la ora 21:22 locală (18:22 GMT), a declarat premierul turc Binali Yildirim, adăugând că atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...