EURO 2016: Cum arată echipa ideală a optimilor de finală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Italia, cu patru fotbalişti, şi Belgia, cu trei, domină echipa ideală a optimilor, alcătuită de AFP, echipă în care mai sunt un german, un francez, un polonez şi, desigur, un islandez, reprezentând marea surpriză a competiţiei.

Acest unsprezece tip al optimilor este următorul:

Gianluigi Buffon – Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci (toţi Italia), Jerome Boateng (Germania) – Jan Vertonghen (Belgia), Gylfi Sigurdsson (Islanda), Axel Witsel (Belgia), Jakub Blaszczykowski (Polonia) – Eden Hazard (Belgia), Antoine Griezmann (Franţa), Graziano Pelle (Italia).

AFP îşi explică opţiunile, subliniind, de exemplu, că Buffon a avut o evoluţie senzaţională în victoria cu Spania (2-0), în nota echipei Italiei, la care fundaşii Chiellini şi Bonucci „au reuşit meciul perfect”. Pentru a completa linia de fund a fost ales Boateng, „stâlpul apărării germane, care a marcat în faţa Slovaciei (3-0)”.

„Discret, belgianul Jan Vertonghen se impune ca unul dintre cei mai buni fundaşi stânga ai turneului”, el remarcându-se în victoria cu Ungaria (4-0), la fel precum colegul său Axel Witsel,„care a afişat un volum de joc incredibil”, potrivit AFP. Lor li se adaugă Gylfi Sigurdsson, „probabil cel mai tehnic jucător al Islandei”, care a învins Anglia (2-1), şi pe flancul drept, Kuba Blaszczykowski, „omul providenţial al Poloniei, care a marcat împotriva Elveţiei aşa cum o făcuse şi contra Ucrainei”.

Eden Hazard, căpitanul „diavolilor roşii”, a fost în fine la nivelul aşteptărilor, cu un meci incredibil împotriva Ungariei, în care a pasat decisiv pentru Batshuayi, apoi a marcat un gol magnific.

Francezul Griezmann a venit obosit după finala Ligii Campionilor disputată cu Atletico Madrid, însă are evoluţii din ce în ce mai bune, iar dubla sa cu Irlanda (2-1) a făcut iarăşi din el salvatorul şi adevăratul lider pentru „les Bleus”.

La un EURO 2016 lipsit de un N.9 de geniu, a ieşit în evidenţă Graziano Pelle, cele mai periculos om al atacului Italiei în meciul cu Spania, în care a marcat în final.

France Football vede altfel echipa ideală a optimilor. În opinia sa, aceasta arată astfel:

Lukasz Fabianki (Polonia) – Jerome Baoteng (Germania), Giorgio Chiellini (Italia), Ragnar Sigurdsson (Islanda) – Marco Parolo (Italia), Radja Nainggolan (Belgia), Birkir Bjarnason (Islanda) – Antoine Griezmann (Franţa), Eden Hazard (Belgia), Julian Draxler (Germania), Graziano Pelle (Italia).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...