Veaceslav Negruța, despre „Panoul miliardului furat”: Populism şi artificii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, critică modul în care autoritățile recuperează miliardul furat din sistemul bancar.

Acesta se arată nedumerit de bannerul amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor, care va conţine informații privind recuperarea activelor fraudate.

„Greu de înțeles ce are în comun administrarea procedurilor de insolvabilitate și lichidare, de care este responsabilă Banca Națională a Moldovei, în care au fost băgate cele trei bănci, cu procedura de recuperare a miliardelor, de care sunt responsabile organele judiciare, care încă nu a început. Sunt două lucruri, totuși, diferite, chiar dacă ar putea fi realizate și în paralel. Titlu – despre miliarde, conținutul – despre bănci în lichidare”, spune Negruță.

Astfel, fostul ministru al Finanțelor califică inițiativa autorităților drep „populism și artificii”.

Ministerul Finanțelor a plasat, începând de astăzi, pe pagina sa oficială un banner care ar urma să arate procesul de recuperare a banilor fraudaţi din cele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Anterior, Filip promitea un panou electronic în centru orașului, însă, ulterior, acesta a precizat că declarațiile sale privind „panoul miliardului” au fost „figurative”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...