Cibotaru, cu planuri mari la șefia PLDM: Partidul este într-o fază de reformare foarte energică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul șef al Partidului Liberal Democrat din Moldova Viorel Cibotaru are planuri mari pentru formațiune. Acesta a declarat într-un interviu pentru radio Europa Liberă că PLDM este un partid viu ca niciodată, puternic, cu oameni extraordinari și se alfă într-o fază de reformare foarte energică.

„Am devenit președintele unui partid care a obținut o victorie extraordinară în ultimul timp: a ieșit din această guvernare profund coruptă şi s-a desprins de complicitatea în delapidarea fondurilor publice”, a declarat Cibotaru.
Întrebat cum vede el revigorarea partidului Cibotaru a răspuns că „la modul practic, partidul, de fapt, înfăptuiește această reformă, odată cu deciziile Consiliului Național de a trece în opoziție, odată cu această criză care sigur s-a reflectat inclusiv asupra partidului”.

„Eu sper foarte mult că oamenii vor simți și vor vedea această nouă calitatea a Partidului Liberal-Democrat, care și-a încheiat etapa de regăsire a sa într-o opoziție dură față de actuala guvernare. Și eu cred că prin acțiunile noastre și prin abordările noastre, ne vom reitera poziția de unul din partidele – lidere ale eșichierului de dreapta”, a spus Cibotaru.

Liderul PLDM s-a referit și la procesul ex-premierului Vlad Filat. Potrivit acestuia, lui Vlad Filat trebuie să i se asigure un proces absolut echitabil și deschis și să i se ofere toate posibilitățile pentru a se exprima în cadrul acestui proces și pentru a putea explica ce s-a întâmplat.

„Vlad Filat rămâne fondatorul Partidului Liberal-Democrat și nimeni nu poate să-i ia această calitate. Una din sarcinile, de fapt, de bază pe care Congresul le-a formulat pentru conducerea partidului este ca să continue toate tipurile de investigații vizavi de acest furt al miliardului, găsirea vinovaților și întoarcerea banilor”, a conchis Cibotaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...