Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata rubricii de astăzi este Anastasia Nani.

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice continuă să urmărească cele mai importante dosare de corupție. Bunăoară, am aflat că un procuror din Capitală care ar fi cerut mită de 12.000 de euro pentru a clasa un dosar penal a scăpat de arest și se află sub control judiciar. Judecătoria sectorului Buiucani a refuzat să-i prelungească mandatul de arestare după ce anterior, la începutul lunii martie, instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Nici în cauza penală iniţiată pe faptul delapidării banilor alocați Biroului Naţional de Statistică pentru efectuarea Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din 2014 ancheta nu a evoluat prea mult. Procurorii nu au deocamdată suspecţi, dar admit că în fraude ar putea fi implicate zeci de persoane. Pe de altă parte, Lucia Spoială care a plecat la începutul anului 2016 din funcţia de şefă a Biroului, susţine că toate cheltuielile au fost aprobate conform legii.

Tot pe Anticoruptie.md găsiți mai multe anchete realizate în exclusivitate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice sau în parteneriat cu autori de la alte instituții mass-media. De exemplu, am aflat cu ce averi şi-au încheiat mandatele foștii membri ai Comisiei Electorale Centrale, am analizat declaraţiile de venit anuale şi am făcut o comparaţie cu bunurile pe care le deţin în realitate. Iurie Ciocan, preşedintele acestei structuri, a demarat construcţia unei case impunătoare, dar spune că nu are bani pentru finisarea lucrărilor. Alţi membri au reuşit să îmbine activitatea la CEC cu desfăşurarea unor afaceri profitabile, în timp ce unii, oficial, o duc modest.

Vă îndemnăm să accesați și Harta Corupției a portalului nostru unde puteți sesiza fărădelegerile la care ați fost martori.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG