(VIDEO) Ghimpu îl laudă pe Chirtoacă: Nepotul meu este „cinstit, corect și profesionist”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dorin Chirtoacă este cinstit, corect și profesional. Așa îl caracterizează liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu pe nepotul său, criticat de socialiști pentru „dezmățul” din Chișinău.

„Cei mai corupți sunteți voi, aceștia cu stea în frunte, pentru că din 1812, 1941 ați călcat oamenii în picioare. Nepotul meu este cinstit, corect și profesionist, dar voi sunteți ca bolșevicii, din cei care umblați doar cu măciuca în mână. Ceea ce ține de neconstituționalitatea legii – citiți Constituția și arătați un articol care a fost încălcat de Parlament. Voi habar nu aveți ce înseamnă Constituție”, a comentat Ghimpu criticile socialiștilor privind Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău, votată la data de 17 iunie, curent, în Parlament cu susţinerea a 56 de voturi a majorităţii parlamentare.

PSRM a anunțat că va contesta la Curtea Constituţională Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău. Socialiştii au menţionat că au discutat cu oficialii de la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei care au promis că pe parcursul lunii iunie vor veni într-o vizită de monitorizare în cadrul căreia vor încerca să convingă autorităţile să modifice această lege.

Totodată, aceștia au anunțat că vor face un demers către Preşedintele Nicolae Timofti pentru a nu semna decretul privind intrarea în vigoare a Legii respective.

Astăzi, deputații Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă și Eugen Carpov, au expediat o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în care solicită respingerea promulgării acestei legi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...