(VIDEO) EURO 2016: Irlanda de Nord realizează cea mai mare surpriză a competiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Surpriză mare joi, la Lyon, acolo unde Irlanda de Nord a realizat cea mai mare surpriză a Campionatului European de până acum, impunându-se cu scorul de 2:0 în fața Ucrainei.

Irlanda de Nord și Ucraina începeau al doilea lor meci la Campionatul European după ce suferiseră înfrângeri în prima etapă. Ucraina a pierdut cu Germania în urma unui meci foarte bun, în timp ce nord-irlandezii etalaseră un fotbal foarte modest în partida cu Polonia.

Lucrurile au arătat însă altfel astăzi, Irlanda de Nord amintind din nou de echipa din preliminarii, cu o apărare foarte exactă și șarje rapide pe contraatac.

După o primă repriză modestă a ambelor reprezentative, Irlanda de Nord a revenit mai bine de la vestiare și a deschis scorul după doar 4 minute, printr-o lovitură de cap a lui McAuley, la capătul unei lovituri executate de Norwood.

Au urmat 45 de minute de dominare a Ucrainei, însă fără prea multe ocazii de a marca. În prelungiri tot nord-irlandezii au fost cei care au înscris, McGinn făcând 2:0 și aducând prima victorie a Irlandei de Nord după 34 de ani. Ultima dată echipa antrenată de Michael O’Neill se impunea într-un meci cu Spania, în 1982.

Scor final 2:0, iar Ucraina nu mai are practic nicio șansă la calificare, neavând niciun punct după 2 etape. Irlanda de Nord a acumulat 3 puncte, la fel ca și Germania și Polonia, care joacă în această seară în etapa a 2-a.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...