EURO 2016: Portugalia – Islanda, meciul zilei. Ronaldo, în fața unui record istoric

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Portugalia și Islanda, de la ora 22:00, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne oferă meciul zilei la Campionatul European – ultima partidă din prima etapă a fazei grupelor.

Islanda, reprezentativa care a terminat pe locul al doilea în preliminarii, după Cehia, dar în fața Turciei și a Olandei, este debutantă la un turneu final. Inimoasa națională din nordul Europei a câștigat la zero ambele dueluri în fața Olandei și promite să fie una dintre revelațiile de la Euro 2016.

Naționala, care are doi antrenori pe bancă, Lars Lagerback (67 de ani) și Heimir Hallgrimsson (49 de ani), este una care știe să marcheze, dar la fel de bine și încasează. Patru din cele mai recente cinci partide ale Islandei s-au încheiat cu patru goluri pe tabela de marcaj. Kolbeinn Sigthorsson (26 de ani) a fost cel mai bun marcator al nordicilor în preliminarii, cu 6 reușite.

Cu trei victorii în ultimele 4 amicale dinainte de Euro, cu 7 victorii și o înfrângere în preliminarii, reprezentativa lui Cristiano Ronaldo pare că are prima șansă. Dacă va marca astăzi, „CR7” va deveni primul jucător care va înscrie în patru ediții diferite de Campionat European.

Cele două echipe s-au întâlnit de doar două ori până astăzi, oferind o dublă spectaculoasă în preliminariile EURO 2012. În returul de pe Dragao din Porto, gazdele s-au impus cu 5:3.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...