Peste 50 de gospodării din orașul Ceadîr-Lunga au fost inundate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ploile din această noapte au afectat mai multe gospodării particulare din Ceadâr-Lunga. Este vorba despre 52 de gospodării particulare, dintre care 16 case locative și 41 de subsoluri, curți și grădini, dar și teritoriul pieței de mărfuri.

În unele gospodării nivelul apei a ajuns inițial la 1 m și mai mult. Pentru 5 case construite din lut de pe străzile Voroșilov și Gorki, dintre care 2 erau nelocuibile au fost înregistrați pereți prăbușiți.

Astfel, 45 pompieri și salvatori cu 7 autospeciale și 8 motopompe au acționat pentru evacuarea a 21 persoane, dintre care 4 copii dintr-un număr de 12 locuințe afectate, fiind ulterior cazați la rude și într-un centru medical din oraș, pompierii acționînd și pentru pomparea apei din gopodării.

În această dimineață, către orele 06:00, de către echipele de salvatori și pompieri a fost pompată apa din 24 subsoluri, 9 case locative și 4 ogrăzi. Din unele gospodării, în urma curățirii mai multor canale de evacuare a apelor pluviale, apa s-a scurs parțial.

Acțiunile de lichidare a consecințelor continuă de către echipele de salvare, situația fiind monitorizată în regim non-stop.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...