(VIDEO) EURO 2016: Germania – Ucraina, meciul zilei în Franța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A treia zi de la Euro 2016 va consemna şi debutul campioanei mondiale, Germania, contra Ucrainei. Aflaţi la a 12-a participare consecutivă la turneele finale de Campionat European, germanii n-au pierdut niciunul din cele cinci dueluri directe de până acum cu ucrainenii.

„Mannschaftul” s-a impus de două ori, iar trei partide s-au încheiat la egalitate, inclusiv amicalul de senzaţie din 2011, scor 3-3.

Ultimele dueluri directe oficiale au avut loc în 2001, în play-off-ul de calificare la Mondialul din 2002, când germanii s-au impus cu 5-2 la general, după 1-1 la Kiev şi 4-1 la Dortmund.

Germania e cea mai de succes naţională din istoria Europenelor, cu trei titluri continentale şi alte trei finale pierdute, însă a ieşit încă din faza grupelor la două din ultimele patru participări, în 2000 şi 2004.

Calificată în premieră la un European, după ce au participat din oficiu în 2012, în calitate de ţară co-organizatoare, naţionala Ucrainei a ajuns în Franţa după succesul de la baraj contra Sloveniei.

Accidentat, noul fundaş al lui Bayern Munchen, Mats Hummels, este singurul absent important din cele două loturi dinaintea partidei de la Lille.

ECHIPELE PROBABILE

Germania: Neuer – Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Draxler – Götze.

Selecţioner: Joachim Low.

Ucraina: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, Sydorchuk, Garmash – Yarmolenko, Konoplyanka – Zozulya.

Selecţioner: Mykhailo Fomenko.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...