O „ghicitoare” din Chișinău, a estorcat 160 de mii de lei de la o femeie, pentru vindecarea unui „boli incurabile”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie în vârstă de 60 ani este cercetată penal, pentru că prin înşelăciune şi abuz de încredere ar fi însuşit mijloace financiare în sumă de peste 160.000 lei, de la o femeie. În schimbul banilor, aceasta a promis să vindece o maladie incurabilă „depistată” de către bănuită la copilul victimei.

Bănuita ar fi postat un anunţ într-un ziar, precum că vindecă orice maladie depistată la oameni. Astfel, ea ar fi profitat de încrederea victimei şi i-ar fi solicitat bani pentru ai vindeca copilul, care nici nu suferea de vreo maladie incurabilă.

Poliţiştii au constatat că, bănuita ar fi primit transferuri băneşti de la victimă, care se afla peste hotarele ţării, angajată în câmpul muncii.

În urma percheziţiilor demarate la câteva locuinţe, care aparţin bănuitei, poliţiştii au depistat substanţe presupuse psihotrope, pastile de origine necunoscută, precum şi un aparat confecţionat artizanal pentru consum de droguri.

Totodată au fost reţinuţi şi doi bărbaţi cu vârstele de 33 ani şi respecti 39 ani, rude ale femeii, fiind suspectaţi de complicitate în cest caz, dar şi de consum de droguri. Toate probele au fost sigilate şi expediate în laborator pentru efectuarea expertizelor criminalistice.

Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele culpabile de săvârşirea escrocheriilor în proporţii deosebit de mari, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...