Cum arată și cine sunt proprietarii celui mai valoros diamant din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Epopeea celui mai valoros diamant roz din lume continuă. Pink Star, piatra în valoare de peste 72 de milioane de dolari, a ajuns în proprietatea unui consorțiu format din Sotheby’s, Diacore și Mellen Inc.

Sunt puțini cei care știu întreaga poveste a diamantului roz de 59,60 de carate rezultat dintr-o piatră brută de 132,5 carate deținută inițial de grupul multimațional Diacore.

Ei bine, după descoperirea diamantului brut și intrarea acestuia în posesia celor de la Diacore, piatra a fost șlefuită și certificată de Gemological Institute of America (GIA) drept „cel mai mare diamant roz fără defecte din lume”.

În 2013, diamantul șlefuit, denumit Pink Star a fost adjudecat la o licitația din Geneva a casei Sotheby’s cu suma record de 83 de milioane de dolari. Cumpărătorul, un celebru șlefuitor de diamante pe nume Isaac Wolf, susținea pe atunci că este reprezentantul unor investitori care vor să rămână anonimi.

Numai că, după cele trei luni în care regulamentul le permitea celor de la Sotheby’s să aștepte plata sumei stabilite, casa de licitații a anunțat că diamantul va rămâne în seiful său dat fiind faptul că Wolf nu a trimis banii.
jeleurzzzayyy-465x390

Intereant este că Sotheby’s a fost nevoită, în februarie 2014 să plătească proprietarului de drept – cel care era pregătit să renunțe la Pink Star la licitația din 2013 – suma de 60 de milioane de dolari reprezentând prețul garantat de casa de licitații.

De atunci, faimosul diamant roz a rămas în seiful Sotheby’s, însă banii plătiți au creat probleme financiare majore casei, aceasta încercând cu disperare să găsească un cumpărător. Iar acesta pare să fi apărut abia acum. De fapt, cele 72 de milioane de dolari cu care este înregistrat în contabilitate Pink Star au fost asumați de un consorțiu format din format din Sotheby’s, Diacore și Mellen Inc.

Pink Star își dispută titlul de cel mai valoros diamant din lume cu „Oppenheimer Blue”, piatră de 14,62 de carate vândută la licitație de casa Christie’s cu 57,5 milioane de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...