Ședința moldo-română privind investigarea accidentului aviatic SMURD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Experții din România și cei din Republica Moldova s-au întrunit astăzi, într-o nouă ședință privind investigarea accidentului aeronautic SMURD.

În cadrul discuțiilor, părțile au analizat toate datele și informațiile colectate până la acest moment de la locul accidentului de comisia permanentă de investigare a evenimentelor aeronautice ale Republicii Moldova.

La încheierea ședinței s-a stabilit schema de lucru privind transmiterea informațiilor detaliate, pe care partea română le va solicita la necesitate.

Menționăm că procurorii au finalizat cercetarea la fața locului în cazul elicopterului SMURD prăbușit în localitatea Haragîș, raionul Cantemir.

La activitatea de cercetare la fața locului, alături de autoritățile judiciare din Republica Moldova și de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanți ai societății de asigurare la care era asigurată aeronava, precum și experți Eurocopter — Germania.

În urma accidentului aviatic produs pe 2 iunie, cei patru membrii ai echipajului SMURD au decedat. Este vorba despre medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...