Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția MOLDPRES:

Ministrul economiei, Octavian Calmîc, vizitează Kievul pentru clarificarea unor neînțelegeri în relațiile comerciale moldo-ucrainene. Este vorba mai ales de cererile repetate ale producătorilor moldoveni de carne și lactate ca Chișinăul să scoată asemenea produse de pe lista celor care pot fi importate fără taxe din Ucraina. Producătorii moldoveni se plâng că colegii lor ucraineni, practicând prețuri prea mici, le erodează poziția pe piața moldoveană.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:11 0:00
Link direct

La Chișinău Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității lansează campania de informare „OAMENI BUNI”.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor va prezenta un program de combatere și prevenire a pestei porcine.

Ambasada României și Institutul Cultural Român din Chișinău, în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Moldovei vor organiza conferința „Idel Ianchelevici – omul și opera”, dedicată sculptorului de origine română, născut la Leova, Idel Ianchelevici.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vizitează Moscova.

La Praga se lansează un raport economic al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

La Viena își ține reuniunea trimestrială bordul de guvernatori al agenției atomice a Națiunilor Unite.

Președintele din Kosovo, Hashim Thaci, vizitează Slovenia.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG