Chirtoacă, despre ravagiile ploii de noaptea trecută: „Capacitatea canalizării este limitată”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ploaia de noaptea trecută a făcut mari ravagii în capitală. Câteva străzi din Chișinău au fost inundate, iar zeci de mașini au fost luate de apă. De vină ar fi capacitatea limitată a canalizării, spune edilul capitalei Dorin Chirtoacă.

Potrivit primarului, noaptea trecută, la Chişinău, a căzut norma lunară de precipitaţii, iar străzile și trotuarele au fost inundate din cauza canalizării, care este limitată.

„Acum pare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși aici ieri era un lac. Și în alte 4 puncte cel puțin, din partea de jos a orașului. Este o cantitate egală cu aproximativ o lună, două de precipitații care a căzut timp de câteva ore. Capacitatea canalizării este limitată, iar la un moment dat oricât de mult ai lârgi nu mai face față. Avem o mulțime de consecințe, sunt străzi spălate, sunt o mulțime de trotuare spălate. Pagubele sunt evaluate”, a declarat Chirtoacă, pentru protv.md.

Noapte trecută, la Chișinău, timp de două ore şi jumătate a căzut norma lunară de ploi. În rest, pe teritoriul ţării au căzut diferite cantităţi. Nivelul râurilor rămâne neschimbat, nu se prevăd pericole de inundaţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...